Coronabeleid Speijers Sports

Laatste update van dit bericht: 8 december 2020 om 21.00 uur.

Aan de hand van de huidige maatregelen omtrent het coronavirus die gesteld zijn door het RIVM, gelden er bij Speijers Sports een aantal spelregels bovenop ons reguliere beleid. We vragen al onze leden om deze regels na te leven en te respecteren, zodat al onze leden veilig en verantwoord kunnen blijven trainen. Heb je vragen? Neem contact op met een van onze medewerkers.

Op al onze locaties gelden de volgende algemene spelregels:

 1. Geen toegang bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Heeft een van je gezinsleden of huisgenoten klachten of ben je in contact geweest met een positief getest persoon? Blijf dan ook thuis.
 2. De komende tijd kan het zijn dat de spelregels en trainingen kunnen wijzigen of uitvallen vanwege de gestelde maatregelen. Hierbij hopen we op jullie begrip.
 3. Alleen toegang tot de gym als je je hebt ingeschreven voor een time slot of training via de Speijers Sports app. Ben je nieuw? Meld je aan.
 4. Blijf buiten of met gepaste afstand achter de bar wachten tot je naar binnen mag. Kom op tijd maar niet te vroeg, want je mag pas naar binnen op het tijdstip waarop je geboekt hebt.
 5. Doe je mee aan een groepstraining? Wacht bij de bar tot de trainer je komt ophalen zodat de voorgaande groep de sportschool onbezorgd kan verlaten.
 6. Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand tot andere sporters of trainers.
 7. Was of reinig je handen bij binnenkomst.
 8. Reinig altijd het attribuut, bankje of toestel na gebruik.
 9. Gebruik van een handdoek op de toestellen of bankjes is verplicht. Deze dien je zelf mee te nemen. Geen handdoek is geen toegang.
 10. Blijf na de training niet te lang hangen zodat het niet te druk wordt op en rond ons terrein.
 11. Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

 

Naast de algemene spelregels, gelden de volgende regels per activiteit:

 1. Fitness:
 • Er geldt een maximumaantal van 30 sporters tegelijk in de fitness.
 • Je hebt alleen toegang tot de fitness als je een aankomst-tijdslot hebt gereserveerd via de app.
 • De aankosmt-timeslots zijn ingedeeld in blokken van 15 minuten, waarop zich maximaal 7 mensen per timeslot kunnen inschrijven.
 • We verzoeken iedereen om niet langer dan 60 minuten binnen te blijven zodat er nooit te veel mensen tegelijk aan het trainen zijn.
 • Werk je thuis? Probeer te sporten in de daluren, dat is tussen 13:00 en 16:00 uur.

Hoe werken de timeslots?
Het rooster is onderverdeeld in timeslots van 15 minuten. Als je je inschrijft voor een slot, betekent dat niet dat je maar 15 minuten mag komen sporten. Het betekent dat je binnen die 15 minuten binnen mag komen. Kom je te vroeg of te laat, dan zal het poortje niet opengaan. Je hoeft dus niet meerdere timeslots achter elkaar te boeken, het gaat enkel om het moment waarop je aankomt in de sportschool.

Waarom werken we met timeslots?
Door te werken met timeslots kunnen we er voor zorgen dat er nooit meer dan 30 mensen tegelijk aan het trainen zijn. Door het uur op te delen in blokken van 15 minuten, ben je niet aan vaste uren gebonden waarop je mag komen sporten, maar kan je op flexibele tijden trainen en kunnen we het aantal sporters toch controleren. Zo kunnen we veilig en onbezorgd samen sporten.

 1. Rebelfit:

Omdat groepslessen met meer dan 4 personen op dit moment niet toegestaan zijn, hebben we een alternatief bedacht voor onze Rebelfitters. In Lent bieden we nu een individuele circuittraining aan onder begeleiding van onze Rebelfittrainers. Deze trainingen zijn exclusief voor onze sporters met een Rebelfit-lidmaatschap. Hieronder sommen we even de belangrijkste dingen op:

 • Het is geen groepstraining maar een circuittraining die je individueel kunt doen.
 • Er is altijd een Rebelfittrainer aanwezig om je te helpen met de oefeningen en je uitvoering.
 • Er zijn tijdelijk maar twee niveaus beschikbaar: Basic en T.O.T. 1.
 • Je traint binnen een gemarkeerd vak met een eigen set trainingsmaterialen.
 • De kerntraining duurt maximaal 25 – 30 minuten en de warming up 10 – 15 minuten.
 • Er kunnen 5 mensen tegelijk een training volgen.
 • Er is een vaste looproute zodat je altijd voldoende afstand van elkaar kunt houden.
 • Zie de Speijers Sports app voor de beschikbare uren.

Ben je niet in de gelegenheid om naar Lent te reizen? We schrijven de trainingen ook op de whiteboards in Beuningen, zodat je die zelfstandig kunt doen.

 1. Overige groepstrainingen:

De kickbokstrainingen komen voorlopig helaas te vervallen. Wil je graag blijven boksen? Op maandag- en woensdagavond kunnen er maximaal 4 personen tegelijk vrij trainen in de Fresh K.O. dome. Reserveren kan via de Speijers Sports app.

 1. Yoga

Bij de yogalessen kan er 1,5 meter onderlinge afstand gehouden worden en hoeven er onderling geen attributen gedeeld worden tijdens de training. Daarom mogen deze groepstrainingen weer doorgaan. Zie de Speijers Sports app voor de beschikbare uren.

 1. Faciliteiten:

De douches en kleedkamers zijn ook gesloten. Kom dus in je sportkleding naar de sportschool en vergeet niet je handdoek mee te nemen voor tijdens het trainen. Vergeet ook niet om alle attributen na gebruik schoon te maken.

Houd onze social media pagina’s in de gaten voor het laatste nieuws en updates van ons coronabeleid.

#getfitstaystrong