Coronabeleid Speijers Sports

Laatste update van dit bericht: 27 november 2021 om 14.00 uur.

Aan de hand van de huidige RIVM maatregelen omtrent het coronavirus, gelden er bij Speijers Sports een aantal spelregels boven op ons reguliere beleid. We vragen al onze leden om deze regels na te leven en te respecteren, zodat al onze leden veilig en verantwoord kunnen blijven trainen. Heb je vragen? Neem contact op met een van onze medewerkers.

UPDATE: SPORTSCHOLEN DICHT OM 17:00 UUR VANAF ZONDAG 28 NOVEMBER 2021

In de persconferentie van 26 november 2021 zijn er weer nieuwe maatregelen aangekondigd voor sportscholen. Gelukkig mogen we openblijven, maar we moeten helaas wel weer een beroep doen op jullie aanpassingsvermogen en flexibiliteit. Boven op ons huidig aangepaste beleid, gelden vanaf 28 november 2021 de volgende maatregelen bij Speijers Sports.

 1. OM 17:00 UUR SLUITEN
  We zijn de komende tijd maar tot 17:00 uur geopend. Dus alle trainingen na 17:00 uur komen te vervallen tot en met zondag 19 december 2021. De 17:00 uur-regel geldt helaas voor alles, dus buitensporten is ook niet meer toegestaan na 17:00 uur.
 2. DOORDEWEEKS EERDER OPEN & IN WEEKEND LANGER
  Omdat we doordeweeks eerder dicht gaan, gaat de fitness in de ochtend al om 06:00 uur open en zijn we in het weekend tot 17:00 uur geopend. Hier beginnen we vanaf maandag mee. Op basis van hoe druk het wordt, kunnen we de openingstijden nog aanpassen. Dit gaan we de komende week uitproberen.
 3. GROEPSTRAININGEN: REBELFIT – YOGA – KICKBOKSEN
  Alle groepstrainingen na 17:00 uur komen voorlopig te vervallen tot 19 december 2021. Daarom voegen we overdag meer Rebelfit uren toe aan het rooster en kan je al om 06:00 uur komen Rebbellen! Yoga gaat voorlopig alleen door op zaterdagochtend en voor de kickbokstrainingen zijn we nog opzoek naar een alternatieve mogelijkheid. Zie de Speijers Sports app voor de beschikbare uren en houdt onze social mediapagina’s in de gaten voor het laatste nieuws.
 4. BASISREGELS
  1,5 meter afstand houden is niet verplicht tijdens het trainen, maar we willen iedereen vragen zich zoveel mogelijk aan de basisregels te houden. Probeer dus als het lukt 1,5 meter afstand van elkaar te houden, was vaak en goed je handen en blijf thuis bij klachten.

De overige coronamaatregelen die blijven gelden zijn:

Coronatoegangsbewijs in sportscholen vanaf 6 november
Vanaf 6 november 2021 moeten alle sporters boven de 18 jaar van de overheid een coronatoegangsbewijs laten zien om toegang tot de binnen faciliteiten van onze sportschool te krijgen. Gelukkig hebben we tijdens de vorige lockdown flink geïnvesteerd in een groot én compleet outdoor terrein, waar je altijd met óf zonder coronatoegangsbewijs mag komen sporten.

Wat gaat er veranderen?
Normaal gesproken heb je als lid altijd toegang tot de sportschool met je persoonlijke inlog-tag. Vanaf zaterdag 6 november 2021 worden alle tags geblokkeerd en krijg je enkel toegang tot de binnen faciliteiten op vertoon van een geldig coronatoegangsbewijs. Buitensporten mag gelukkig wel zonder QR-code, dus of je nu wel of niet gevaccineerd, getest, genezen bent of dat liever privé wil houden, we hebben voor iedereen een oplossing.

Lees hieronder wat er voor jou verandert, welke situatie voor jou van toepassing is en op welke manier jij onbezorgd door kunt blijven trainen. Heb je vragen over ons beleid of staat jouw situatie er niet tussen? Neem dan contact op met mail@speijerssports.nl en dan kijken we samen naar een gepaste oplossing.

 Situatie 1: Ik ben gevaccineerd
Als je gevaccineerd bent en je niet elke keer je QR-code wil laten zien om toegang tot de sportschool te krijgen, mag je eenmalig je vaccinatiebewijs aan een van onze medewerkers laten zien en ons daarbij toestemming geven om een notitie in ons ledenbestand te maken. Hierdoor kunnen onze medewerkers zien dat jij gevaccineerd bent en hoef je niet elke keer je QR-code te laten scannen als je komt sporten.

 Situatie 2: Ik ben getest of heb een coronaherstelbewijs

Als je net getest of genezen bent, dien je elke keer dat je komt sporten je coronatoegangsbewijs te laten scannen. Bij een geldige QR-code, opent een van onze medewerkers handmatig het poortje voor je en kan je onbezorgd gaan trainen. Er wordt hier geen registratie van gemaakt in ons ledenbestand.

 

Situatie 3: Ik ben gevaccineerd of getest maar houd dit graag privé

Als je liever niet wil zeggen of je gevaccineerd of getest bent, kan je bij binnenkomst elke keer je coronatoegangsbewijs laten scannen. Bij een geldige QR-code, opent een van onze medewerkers handmatig het poortje voor je en kan je onbezorgd gaan trainen. Er wordt hier geen registratie van gemaakt in ons ledenbestand.

 Situatie 4: Ik heb geen coronatoegangsbewijs

Als je niet gevaccineerd, getest of hersteld bent, mogen we je tot onze grote spijt geen toegang verlenen tot de binnen faciliteiten van onze sportschool. Buitensporten is wel mogelijk op ons sfeervolle buitensportterrein en we gaan ook weer extra outdoor Rebelfituren inplannen. Meld je bij een van onze medewerkers zodat ze je bij aankomst toegang tot het buitenterrein kunnen geven. Er wordt hier geen registratie van gemaakt in ons ledenbestand.

Op onze locaties gelden de volgende algemene Corona-spelregels:

 1. Geen toegang bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Heeft een van je gezinsleden of huisgenoten klachten of ben je in contact geweest met een positief getest persoon? Blijf dan ook thuis.
 2. De komende tijd kan het zijn dat de spelregels en trainingen kunnen wijzigen of uitvallen vanwege de gestelde maatregelen. Hierbij hopen we op jullie begrip.
 3. Alleen toegang tot de gym als je je hebt ingeschreven voor een time slot of training via de Speijers Sports app én met een geldig coronatoegangsbewijs als je binnen wil trainen. Zonder coronatoegangsbewijs kan je alleen van onze buitenfaciliteiten gebruik maken.
 4. Doe je mee aan een groepstraining? Wacht bij de bar tot de trainer je komt ophalen zodat de voorgaande groep de sportschool onbezorgd kan verlaten.
 5. Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand tot andere sporters of trainers.
 6. Was of reinig je handen bij binnenkomst.
 7. Reinig altijd het attribuut, bankje of toestel na gebruik.
 8. Gebruik van een handdoek op de toestellen of bankjes is verplicht. Deze dien je zelf mee te nemen. Geen handdoek is geen toegang.
 9. Blijf na de training niet te lang hangen zodat het niet te druk wordt op en rond ons terrein.
 10. Tijdens het sporten is het dragen van een mondkapje niet verplicht.

Naast de algemene Corona-spelregels, gelden de volgende regels per activiteit:

Fitness:

 • Je hebt alleen toegang tot de fitness als je een aankomst-tijdslot hebt gereserveerd via de app en met een geldig coronatoegangsbewijs als je binnen wil trainen. Zonder geldig coronatoegangsbewijs mag je wel van de buitenfaciliteiten op ons outdoor terrein gebruik maken.
 • De aankomst-timeslots zijn ingedeeld in blokken van 15 minuten, waarop zich maximaal 15 mensen per timeslot kunnen inschrijven. Er zijn aparte timeslots voor binnen of buiten trainen.
 • We verzoeken iedereen om niet langer dan 60 minuten binnen te blijven zodat er nooit te veel mensen tegelijk aan het trainen zijn.
 • Werk je thuis? Probeer te sporten in de daluren, dat is tussen 13:00 en 16:00 uur.

Hoe werken de timeslots?
Het rooster is onderverdeeld in timeslots van 15 minuten. Als je je inschrijft voor een slot, betekent dat niet dat je maar 15 minuten mag komen sporten. Het betekent dat je binnen die 15 minuten binnen mag komen. Kom je te vroeg of te laat, dan zal het poortje niet opengaan. Je hoeft dus niet meerdere timeslots achter elkaar te boeken, het gaat enkel om het moment waarop je aankomt in de sportschool.

Waarom werken we met timeslots?
Door te werken met timeslots kunnen we ervoor zorgen dat er nooit teveel mensen tegelijk aan het trainen zijn. Door het uur op te delen in blokken van 15 minuten, ben je niet aan vaste uren gebonden waarop je mag komen sporten, maar kan je op flexibele tijden trainen en kunnen we het aantal sporters toch controleren. Zo kunnen we veilig en onbezorgd samen sporten.

Rebelfit:
[UPDATE: Vanaf 28 november komen alle Rebelfittrainingen na 17:00 uur te vervallen. Zie de Speijers Sports app voor alle alternatieve trainingsuren. Op dit moment zijn er geen Rebelfit outdoor-uren meer.]

Zie het rooster voor de beschikbare uren en schrijf je in voor een training via de Speijers Sports app. Let op, er kunnen de komende tijd uren bijkomen of komen te vervallen afhankelijk van de nieuwe maatregelen. Zonder geldig coronatoegangsbewijs kan je alleen deelnemen aan de outdoor Rebelfittrainingen.

Kickboksen:
[UPDATE: Vanaf 28 november komen alle Kickbokstrainingen te vervallen. We zijn op zit moment opzoek naar alternatieve trainingsuren. Hierover volgt snel meer informatie.]
Zie het rooster voor de beschikbare uren en schrijf je in voor een training via de Speijers Sports app. Let op, er kunnen de komende tijd uren bijkomen of komen te vervallen afhankelijk van de nieuwe maatregelen. Je kunt alleen deelnemen aan de kickbokstrainingen met een geldig coronatoegangsbewijs.

Yoga:
[UPDATE: Vanaf 28 november komen alle Yogalessen na 17:00 uur te vervallen. We zijn op zit moment opzoek naar alternatieve trainingsuren. Hierover volgt snel meer informatie.]
Zie het rooster voor de beschikbare uren en schrijf je in voor een training via de Speijers Sports app. Let op, er kunnen de komende tijd uren bijkomen of komen te vervallen afhankelijk van de nieuwe maatregelen. Je kunt alleen deelnemen aan yoga met een geldig coronatoegangsbewijs.

Senioren fit en fitness:
Zie het rooster voor de beschikbare uren en schrijf je in voor een training via de Speijers Sports app. Let op, er kunnen de komende tijd uren bijkomen of komen te vervallen afhankelijk van de nieuwe maatregelen. Je kunt alleen deelnemen aan de seniorentrainingen met een geldig coronatoegangsbewijs.

Faciliteiten:
De douches en kleedkamers zijn geopend. Zonder coronatoegangsbewijs kan je helaas geen gebruik maken van de kleedkamers en andere binnen faciliteiten.

Heb je vragen over ons coronabeleid of hulp nodig bij jouw persoonlijke situatie, neem contact op met mail@speijerssports.nl en we kijken graag samen met jou naar de beste oplossing. Zo hopen we dat iedereen onbezorgd kan komen trainen en iedereen welkom blijft bij Speijers Sports.

Houdt onze social media pagina’s in de gaten voor het laatste nieuws en updates van ons coronabeleid.

#getfitstaystrong