CORONABELEID

Ons beleid is flink veranderd door de gestelde coronamaatregelen. Voorlopig moeten we ons daarom nog aan een heleboel spelregels houden voordat we weer terug naar het reguliere beleid kunnen. Het is voorlopig niet mogelijk om zomaar bij ons binnen te lopen. Sporten kan momenteel alleen op ons buitenterrein (van 1000m2 en met een reservering via de Speijers Sports app.

Wat houdt het nieuwe beleid in?
We hebben de openingstijden voor vrije fitness opgedeeld in timeslots van 85 of 55 minuten. Hiervoor kan je je inschrijven via de Speijers Sports app, zodat we kunnen voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd komen trainen. Per slot kunnen maximaal 20 personen per keer inschrijven zodat 1,5 meter onderlinge afstand altijd mogelijk blijft. Elke week kan je maximaal drie keer komen fitnessen. Heb je een Rebelfit lidmaatschap? Dan kan je daarbovenop nog maximaal twee keer komen Rebellen. De precieze trainingstijden vind je terug in de Speijers Sports app of op de pagina “openingstijden”. Om ons nieuwe beleid zo goed mogelijk uit te leggen, hebben we een stappenplan voor jullie gemaakt.

Hoe werkt het nieuwe beleid?

STAP 1: Aanmelden
Log in op de Speijers Sports app. Ga naar het rooster en klik op het tabblad “Outdoor Fitness.” Hier zie je een overzicht van de beschikbare tijden waarop je kunt komen sporten. De openingstijden zijn onderverdeeld in vakken van 85 of 55 minuten waarop maximaal 20 sporters tegelijk kunnen inschrijven. Kies het gewenste tijdslot en kom zo snel mogelijk deze kant op! Maak je nog geen gebruik van de app? Klik hier voor meer informatie over het installeren van de app. Kom je er niet uit? Vragen over inschrijvingen en de app worden enkel in behandeling genomen via mail@speijerssports.nl en niet telefonisch of via social media.

STAP 2: Naar de sportschool komen

We verzoeken de sporters buiten aan de voorkant het gebouw (gebied A) te wachten met een onderlinge afstand van 1,5 meter tot je aan de beurt bent. Het is belangrijk dat je er ook echt bent op het tijdstip dat je timeslot begint, omdat we iedereen bij binnenkomst gezamenlijk willen verwelkomen en briefen.

STAP 3: Naar binnen gaan
Op het moment dat jouw tijdslot begint, word je geroepen. Nadat we de spelregels nog eens doornemen, kan je vervolgens inchecken en het terrein betreden (via gebied B). Volg de aanwijzingen van onze crew en de aangegeven looprichting naar het buitenplein. Blijf niet in de sportschool hangen, want binnen is nog gesloten. Even snel kijken naar onze verbouwing mag natuurlijk wel!

STAP 4: Lekker sporten!

YES! We mogen weer! We zorgen ervoor dat er voldoende schoonmaakmiddelen aanwezig zijn om de apparaten en attributen continue schoon te kunnen maken. We doen hiervoor beroep op jullie verantwoordelijkheid om zelf je trainingsmaterialen voor en na gebruik te reinigen. Daarnaast is er voldoende ruimte om altijd 1,5 meter afstand te houden zodat je weer onbezorgd aan de slag kunt. Houd rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte en de tijd om de regels na te leven zodat iedereen weer fijn en veilig bij ons kan sporten.

STAP 5: Weer naar huis
5 minuten voor het einde van je tijdslot verzoeken we je het terrein te verlaten zodat we het plein kunnen klaarmaken voor de volgende groep. Je verlaat hierbij het terrein voordat de volgende groep naar binnen kan, zodat je elkaar niet hoeft te passeren. Als je al eerder klaar bent met trainen, mag je natuurlijk ook altijd al eerder het terrein verlaten.

 

De spelregels op een rijtje:

 • Geen toegang bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of koorts. Heeft een van je gezinsleden of huisgenoten klachten? Blijf dan ook thuis.
 • De komende tijd kan het zijn dat de spelregels en trainingstijden af en toe nog iets zullen veranderen, afhankelijk van de test week en wijzigingen in de coronamaatregelen.
 • Alleen toegang als je je hebt ingeschreven via de Speijers Sports app.
 • Blijf buiten wachten tot jouw groep aan de beurt is. Kom op tijd maar niet te vroeg, want we kunnen je niet eerder binnen laten.
 • Iedereen kan tijdens de test week maximaal 3x per week komen fitnessen en daarnaast eventueel 2x per week Rebellen. Tip: train full body!
 • Kom in trainingskleding want de kleedkamers en kantine zijn dicht. Kom ook met een volle bidon naar de sportschool zodat je deze niet hoeft te vullen. Douchen en omkleden doe je ook thuis. De toiletten zijn wel bereikbaar in nood.
 • Houd tijdens het trainen minimaal 1,5 meter afstand.
 • Blijf binnen de markeringen op de grond om voldoende afstand te bewaren.
 • Was of reinig je handen bij binnenkomst.
 • Je dient zelf voor en na gebruik het attribuut, bankje of toestel te reinigen.
 • Gebruik van een handdoek op de toestellen of bankjes is verplicht. Deze dien je zelf mee te nemen.
 • Houd rekening met elkaar, geef elkaar de ruimte en de tijd om de regels na te leven.
 • Houd toestellen niet te lang bezet en laat alles netjes en schoon achter.
 • Heb je zelf trainingsmaterialen zoals een eigen matje? Die mag je natuurlijk ook meenemen!
 • Blijf na de training niet hangen. Ga gelijk naar huis zodat het niet te druk wordt op en rond ons terrein.
 • Houd rekening met het weer als je komt sporten. Is het warm buiten? Midden op de dag is er weinig schaduw op het terrein dus smeer je goed in, neem een zonnebril mee, doe een petje op en drink voldoende water

FAQ / veelgestelde vragen over ons coronabeleid

Hoe maak ik gebruik van de Speijers Sports app?
Klik hier voor een handleiding voor het downloaden en gebruiken van de Speijers Sports app.

Tot wanneer zijn jullie binnenruimtes gesloten?
Onze binnenruimtes blijven voorlopig tot 1 september 2020 gesloten.

Wat zijn de huidige openingstijden?
Kijk voor de meest actuele openingstijden in de Speijers Sports app of op onze pagina openingstijden.

Kan ik (weer) lid worden?
Zolang wij een crisisbeleid hanteren, is het niet mogelijk om je in te schrijven bij Speijers Sports of een losse training te nemen. Ook niet als je al eerder lid was en je je abonnement weer wil activeren. We doen ons best om eerst al onze leden zo goed mogelijk te bedienen voordat we nieuwe sporters kunnen verwelkomen. We kunnen je wel op een wachtlijst zetten. Stuur daarvoor een mailtje met je naam en gegevens naar mail@speijerssports.nl.

Kan ik een compensatie ontvangen voor de periode van 16 maart tot 1 september 2020?
Heb je het financieel ook zwaar en wil je graag een compensatie ontvangen voor de periode dat je niet bij ons kon komen sporten? Bezoek de compensatiepagina op onze website en lees meer over deze regeling.

Voor overige vragen verwijzen we jullie graag door naar onze algemene FAQ pagina of neem contact op via mail@speijerssports.nl